Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan’ı tehdit eden bu elemanın arkasında kim var?

Salih TUNA



FETÖ'den tutuklu yargılanan Mehmet Altan bir defasında (5. 5. 2016) “Ä°syan, ihtilal kelimeleri neden revaçta?” baÅŸlıklı yazısında, bu elamanın, starmetre.com Ã¼zerinden yaptığı araÅŸtırmadan sitayiÅŸle bahsetmiÅŸti.

Eleman kim mi?

Gökhan Özbek. 

Mezkur internet sitesi mi?

Hanefi Avcı'nın avukatının F. O. Türkiye temsilciliÄŸini yaptığı, yazarları arasında Dursun Çiçek'in kerimesi avukat Ä°rem Çiçek'in bulunduÄŸu, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra kapatılan bir site.

Mehmet Altan söz konusu yazısında şöyle diyordu: “Gazeteci Gökhan Özbek iki aylık bir süreç içinde yıldızı parlayan ve sönen kavramların çetelesini tutmuÅŸ (…) Ä°ki aylık süreç içinde 'isyan' kelimesi yüzde 12 artmış, 'Gezi' yüzde 36 artmış, 'AK Parti' yüzde 14 azalmış, 'AKP' kelimesi yüzde 18 artmış. 'Demokrasi' kelimesi ise kullanımdan düşmüş, toplamda yüzde 26,6 azalmış (…) 'Darbe' kelimesi ise Twitter'da Mart ayında Åžubat'a oranla yüzde 14, Nisan'da da Mart ayına oranla yüzde 37 artmış, iki ayda ise bu kelimenin toplam kullanılışında yüzde 55 oranında bir artış var…

Demek ki…

Eleman, Nazlı Ilıcak'ın o malum televizyon programından çok daha önce “yine yeÅŸillendi fındık dalları” coÅŸkusuna gark olmuÅŸ.

Zaten, Mehmet Altan da bu “coÅŸkuya” gönül düşürdüğünü belli etmekten kendini alamamış: “Gazeteci Gökhan Özbek, 'starmetre.com' üzerinden yaptığı veri araÅŸtırmasının sonuçlarını uzun uzadıya yorumluyor. / Ben sadece iki tespitini aktarmakla yetineceÄŸim: 'Demokrasinin güven erozyonu yaÅŸadığı ülkede, 'isyan', 'Gezi' kelimelerinin artması geleceÄŸe sosyo-politik bir mesajdır…' / 'Demokrasi' güç kaybetmektedir… Ä°ktidarın ve muhalefetin meÅŸru zemini olan 'demokrasi' kavramı daralmaktadır… Bunu iyi okumak lazım…

Eleman da görevi gereÄŸi bunu gayet “iyi” okumuÅŸtu.

O kadar ki, 15 Temmuz darbe teÅŸebbüsünden evvel, “seçim olur mu, olsa da bunlar görür mü” ÅŸeklinde “iyi ÅŸeyler olacak” temalı birçok tweet atmıştı. 

E tabii, mahut darbeleri başlarına çökünce o tweetleri silmişti.

Gelgelelim, geçen gün, “floodlarla” öyle coÅŸmuÅŸ ki olursa o kadar olur. 

Mesela, şöyle ÅŸavulladı: “Tüm diktatörler gibi kaçacak! Ãœstelik karlar yaÄŸarken! / Her ÅŸey 27 Aralık'ta belli olacak. EÄŸer 27 Aralık'ta yaÅŸanacaklar önlenemezse 15 Ocak'ta (…) kaçacak / Bir tek Rusya ses çıkarır gibi olacak! Çünkü ona göre yaÅŸananlar ABD oyunu! / Ä°ran'ı da es geçmemek gerek… Zira onlar da bu kaçıştan rahatsız olacak!...

Gelen tepkiler üzerine her FETÖ'cü gibi kendini akıllı, alemi sersem sanarak, Zeynel Abidin Bin Ali'yi kastettim, dedi. 

Fakat, FETÖ'nün son günlerde dolaşıma soktuÄŸu, “27 Aralık'ta güzel ÅŸeyler olacak” lakırdısı da hepinizin kulağına gelmiÅŸtir. 

Peki bu Gökhan Özbek adlı elemanın arkasında kim var, dahası, bu coÅŸkuyu kimden alıyor? 

Sayın Abdullah Gül'ün muhterem arkadaşıKarlov'un katili hakkında, “Yalnız kurt” olabilir, demiÅŸti, bu da öyle bir cins olabilir mi?

Hiç sanmam. 

Hayır, kurt veya çakal olabilir ama asla “yalnız” deÄŸil. Her ÅŸeyden evvel atanmamış Fuat Avni gibi bir hali var.

Gökçe Fırat adlı kripto FETÖ'cünün çıkardığı “Türk Solu” ekibinde uzun süre yer aldı. Halen de o ekibin tweetlerini paylaÅŸtığına göre belli ki bağı devam ediyor.

Ben ondan daha büyük vatan hainiyim” dercesine, “Can Dündar beni 2- 3 yıl geriden takip ediyor” diyen FÖTÖ'cü ajan F. A.'nın da sitesinde yazmış.

Bununla da kalmamış, seçim sandıkları üzerinden spekülasyon yapmak için (7 Haziran seçimleri öncesi) “Benim Oyum” faaliyetini baÅŸlatmış.

Bir de ÅŸu var: CHP Ã¼yesi. CHP'li Kemerhisar Belediyesi'nde Basın Danışmanlığı yapmış. 

Bu yanıyla, KılıçdaroÄŸlu'nun FETÖ'den tutuklananbaÅŸdanışmanlarından Doç. Fatih Gürsül'e benzer bir hali var.

Bir farkla ki, ondan fazlası var, eksiği yok.

Salih TUNA 

yenisafak.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.